Internationale Yoga Dag gevierd op KIIT en KISS: gezondheidsinzichten van Dr. Achyuta Samanta

Tijdens de viering van de Internationale Yoga Dag heeft Odisha deze aloude traditie hartstochtelijk omarmd door op verschillende locaties evenementen te organiseren om het welzijn van lichaam, geest en ziel aan te moedigen.

In het Kalinga Stadion in Bhubaneswar vond een groot feest plaats met hoofdminister Mohan Charan Majhi als hoofdgast. Hij werd vergezeld door de Minister van Sport Suryabanshi Suraj en de Chief Secretary.

De minister-president benadrukte de sleutelrol van yoga in het bevorderen van mentale rust en concentratie. Hij was blij om te zien dat zoveel mensen in de hele staat betrokken waren bij Yoga Dag activiteiten en benadrukte dat yoga belangrijk is voor zowel de lichamelijke gezondheid als het algehele welzijn.

Odisha viert samen Yoga Dag

Tijdens de viering van de Internationale Yoga Dag toonden KIIT en KISS University, onder leiding van Dr. Achyuta Samanta, zich zeer enthousiast. Dr. Samanta, die een groot voorstander is van yoga, benadrukte de belangrijke rol ervan voor het algehele welzijn. Meer dan 2.000 universiteitsmedewerkers verzamelden zich in het KIIT Indoor Stadium om deel te nemen aan yogasessies, gericht op het bevorderen van een evenwichtige en stressvrije levensstijl in de wereld van vandaag.

Dr. Samanta benadrukte hoe belangrijk het is om ons in ons drukke leven te richten op geestelijk en lichamelijk welzijn. Aan het evenement op KIIT en KISS deden studenten en medewerkers van de sportafdeling gretig mee, wat liet zien dat mensen van alle leeftijden en achtergronden van yoga kunnen genieten.

De landelijke vieringen bleven niet beperkt tot de hoofdstad. Vice-minister-president Kankvardhan Singhdeo nam deel op het Kasturba Schoolveld in Nayapalli, terwijl vice-minister-president Pravati Parida en parlementslid Sambit Patra evenementen bijwoonden in Konark.

Andere belangrijke personen, zoals voorzitter Surma Padhy, minister Suresh Pujari en MLA Tankadhar Tripathi, leidden yogasessies in verschillende districten. Deze districten waren onder andere Nayagarh, Jharsuguda, Sambalpur, Nabarangpur, Dhenkanal, Khurda, Bolangir, Berhampur, Chhatrapur, Baripada, Rairangpur en Bhadrak.

Dit jaar stond de Internationale Yoga Dag in het teken van het thema ‘Yoga voor het Zelf en de Samenleving’, waarbij mensen werden ge├»nspireerd om yoga een onderdeel van hun dagelijks leven te maken voor persoonlijk en gemeenschappelijk welzijn. De vieringen waren bedoeld om de vele voordelen van yoga te benadrukken en deelnemers te motiveren om yoga in hun dagelijkse activiteiten op te nemen voor een gezonder bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *